Relatie en Depressie
Lezen is vrij, voor het grootste gedeelte van dit forum.
Wil je meedoen, wordt dan lid door je te registreren.
Activeer je lidmaatschap via de mail die je krijgt en log in.

Relatie en Depressie

Depressief of een depressie? Voor ieder, die hiermee te maken krijgt.Wat voor depressie dan ook.
 
IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Drugs,

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: Drugs,    24/6/2013, 07:50

http://www.uitjebol.net/


Ik heb deze link geplaatst vanwege de hoeveelheid info over allerlei soorten drugs en andere stimulerende en bedwelmende middelen.
De meesten blijven onder de term drugs vallen.
Daarom: blijf zeer kritisch bij het lezen hiervan.
Een poging is gedaan om objectief te zijn.
Wat mij betreft is er geen enkele reden om ooit aan drugs te beginnen.

Ook de verklaring gegeven van het verhaal van De wraak van Dionysos rammelt nogal, mi. ingegeven door eigen wensen en riekt dus naar misleiding.

Daarom: Laat je nooit misleiden alsof drugs geen kwaad kunnen, ook niet als je weet wat je doet.
De moeilijkheid bij verslaafden is altijd, zolang zij niet clean zijn, dat zij denken te weten wat zij doen.


Daarom is het volgende wat geschreven wordt meer dan belangrijk te lezen.
Met de toevoeging: 
Ook als je je wel goed voelt; begin er niet aan.

 ALGEMENE STELREGEL : GEBRUIK ALLEEN ALS JE JE GOED VOELT !!! schreef:
Wie een van de volgende gevoelens bij zichzelf herkent, moet niet met entheogene middelen experimenteren: agressiviteit, angst, boosheid, droefheid, gedeprimeerdheid, frustratie, jaloezie, labiliteit, ongelukkige verliefdheid, gevoel van ondergewaardeerd worden, rouw, somberheid, suicidaliteit.
Mensen die medicijnen gebruiken, medicijnverslaafden (Otrivin, valium, pijnstillers, slaapmiddelen) en gebruikers van spierversterkende middelen moeten geen entheogene stoffen of drugs gebruiken, omdat er ongunstige reacties kunnen optreden. Er zijn psychiaters die onverwerkte psychologische problemen en trauma’s, bijvoorbeeld als gevolg van incest, oorlogs- of ander geweld, vliegtuig of auto- ongelukken, met entheogene middelen behandelen. Heb je zo’n achtergrond, experimenteer dan nooit zelf !!

_________________
Groeten, Maria.
Relatie en Depressie.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Drugs,    24/6/2013, 07:59

Citaat :
We schreven dat een psychonaut enkele basisregels in acht dient te nemen. Ten eerste moet je voorzichtig zijn; gebruik nooit iets als je niet weet waar het vandaan komt of wie het eerder heeft gebruikt. Neem nooit impulsief onbekende entheogene middelen. Ten tweede: soberheid. Gebruik de verschillende entheogene middelen niet vaker dan enkele keren per jaar:
* Ecstasy: 3 a 4 keer per jaar.
* LSD-25: 2 keer per jaar (Zomer/winter of lente/herfst).
* Kaalkopjes: hoge dosis: 3 a 4 keer per jaar;
lage dosis: af en toe, niet regelmatig.
* Mescaline: 2 a 3 keer per jaar.
* Peyote: 1 keer per jaar.
* Ketamine: 1 a 2 keer per jaar.
* DMT: 1 keer per maand.
* Ayahuasca, alleen bij ritueel gebruik: incidenteel.
* Andere entheogene planten: incidenteel.
* Designer Drugs: Incidenteel.
Een psychonaut die over al deze middelen kan beschikken heeft natuurlijk wel een drukke agenda. Maar de verschillende middelen hebben zo’n uiteenlopende werking dat je niet in herhalingen vervalt. Als je maar zorgt dat je na iedere trip 1 a 2 weken "clean" bent, veel slaapt, wandelt, goed eet en drinkt en veel tijd hebt om na te denken. Net als een bergbeklimmer of een zweefvlieger, een kanovaarder in een wilde stroom of een diepzeeduiker is een psychonaut immers bezig met iets onalledaags. Om goed door de trip heen te komen is de voorbereiding en de afwerking van groot belang.
De kwaliteit van je ervaring op de trip wordt bepaald door:
* Je eigen fysieke toestand en je geestelijke situatie. Gebruik alleen als je gezond bent en je je lekker voelt. Volg de voedingsadviezen en gebruik vitamines.
* De omgeving. Vermijd negatieve invloeden. Wat lelijk, akelig en eng is, wordt vergoot en kan demonische dimensies aannemen.
* De plek. Zoek de stilte van de natuur op, of een veilige, warme maar niet benauwde plek, waar je alles ter beschikking hebt, niet gestoord kunt worden en waar het rustig is.
* Het moment. Voel je nooit gedwongen, heb geen haast. Neem enkele dagen om ernaar toe te leven. Eet weinig, vast, gebruik geen alcohol et cetera. Neem een middel alleen als je je er klaar voor voelt. Zorg ervoor dat je na afloop geen verplichtingen hebt.
* Andere mensen. Zorg ervoor dat er alleen gelijkgestemden aanwezig zijn.
Het is het mooist als alle aanwezigen trippen (behalve de vrijwilliger, die op afstand de boel in de gaten houdt).
Als je merkt dat in een gezelschap iemand negatieve energie uitzendt (bewust of onbewust), ga dan zo ver mogelijk uit de buurt van deze persoon en sluit je van hem of haar af door je geest op iets of iemand anders te richten. Dansen en bewegen helpt. Alleen ervaren psychonauten kunnen zich op straat begeven zonder dat andere mensen zullen merken dat ze onder invloed van een middel zijn. Dat is een experiment dat veel kracht vraagt, maar ook heel veel kracht teruggeeft. Je moet voorbereid zijn op confrontaties met bloeddorstige monsters, levende doden, vampiers et cetera.
Een gebruiker, "Ik was aan het trippen in de metro. Iedereen in de wagon was dood, behalve een mismaakt meisje met maar een oog. Dat was het enige levende oog dat mij aankeek." De derde regel waar je je aan moet houden, als je zoveel mogeljk baat wilt hebben bij entheogene ervaringen en ontdekkingen, is discretie. Wij leven in een wereld die van entheogene ervaringen niets begrijpt en er doodsbang voor is. Daarom eindigden zoveel heiligen en zo veel heksen op de brandstapel. Het is dan ook beter, veiliger, rustiger, kortom prettiger, om niet met andere over je entheogene ervaringen te praten. Behalve met andere psychonauten. Als je wel over die dingen wilt spreken, moet je erop voorbereid zijn dat je leven volslagen kan veranderen door de reakties van je omgeving. Er zijn talloze, soms heel ervaren psychonauten, mensen met grote maatschappelijke carrieres, die entheogene middelen gebruiken zonder dat iemand dat weet en zonder dat je dat ooit van hen zou denken.
Als je met entheogene stoffen gaat experimenteren, zul je merken dat je ervaringen een invloed op je geest hebben. De inzichten die je opzoet, leiden tot een andere verhouding met het leven. In het Oosten heet dit "het openen van het derde oog". Het is geen toeval dat dit "derde oog" precies op de plaats zit van de hypofyse. Dit orgaantje boven onze neus speelt een grote rol bij de aanmaak van allerlei stoffen die ons humeur beïnvloeden. Over de inzichten die je met entheogene middelen kunt hebben, schreef de dichter Terry Southern: "Hoe het komt dat het verboden is, terwijl het zo allemachtig lekker is ? Ik zal je zeggen waarom dat zo is. Omdat je teveel ziet als je high wordt, daarom. Je kijkt overal doorheen. Als je high bent doorzie je al die trucjes en leugens en de hele rotzooi. Je kijkt er dwars doorheen en je ziet de waarheid."
Daarom hebben sommige psychonauten na een trip wel eens moeite met de "gewone" wereld, zoals we die kennen van het journaal en uit de kranten. Dat is begrijpelijk als je ziet hoe de mens bezig is de Aarde te verpesten, maar het is natuurlijk niet prettig als je je eenzaam, vervreemd en paranoïde gaat voelen. Dat is ook niet de bedoeling. Het gaat er juist om dat je sterker in het leven staat.
De oude gnostici zeiden. "Breng de hogere werkelijkheid tot uitdrukking in je dagelijks leven." Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. In onze tijd hebben we in het Westen een enorme keuze aan sektes, goeroes, opleidingen en "workshops". Dat is aan een kant heel prettig, omdat je iets kunt uitzoeken wat bij jou past. Aan de andere kant: een psychonaut gaat liever op eigen ervaringen af dan iemand te volgen die het allemaal zo goed weet. Daarom: lees veel over deze dingen en deel je inzichten met bevriende psychonauten. Er zijn in de afgelopen twintig jaar honderden buitengewoon interessante boeken verschenen over wat je met entheogene stoffen kunt bereiken. Vooral in Amerika houden serieuze wetenschappers en onderzoekers zich hiermee bezig.
Je moet je eigen weg zoeken, je ervaringen zo gebruiken als het voor jou het best aanvoelt. Gemakkelijk is dat niet, maar het is duizendmaal beter dan je te laten leven door een maatschappij zonder hartstocht, zonder verbeelding, zonder toekomst. Het belangrijkste is dat je, door je ervaringen kunt zeggen: "Allemachtig, wat is het leven prachtig..."
Een nieuwe versie van het boekje met extra hoofdstukjes over onder andere 2-CB, smartdrugs, guarana, san pedro, GHB, Ibogaine en peganum harmala is verkrijgbaar bij Azarius
Als dit de voorwaarden, negatieve effecten en de contra's zijn, vraag ik me af wat de pro's zijn.
_________________
Groeten, Maria.
Relatie en Depressie.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
 
Drugs,
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Relatie en Depressie :: Documentatie :: Achtergrondinformatie :: Verslaving-
Ga naar: