Relatie en Depressie
Lezen is vrij, voor het grootste gedeelte van dit forum.
Wil je meedoen, wordt dan lid door je te registreren.
Activeer je lidmaatschap via de mail die je krijgt en log in.

Relatie en Depressie

Depressief of een depressie? Voor ieder, die hiermee te maken krijgt.Wat voor depressie dan ook.
 
IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Kerst--- Geplaatst door Elisabeth

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: Kerst--- Geplaatst door Elisabeth   19/2/2009, 16:39

Jammer dat alle plaatjes wegvielen, maar Elisabeth is nog niet weg.
die heeft vast nog wel meer mooie berichten.

Van: ElisabethCat (Oorspronkelijk bericht) Verzonden: 6-12-2008 23:52
Citaat :
6 december: Het eerste Kerstlied
Wist je dat het eerste kerstlied in de Bijbel staat? Het werd voor het eerst gezongen door Maria. Ze kwam op bezoek bij haar tante, die van niets wist en zomaar de komst van de baby, Jezus, bevestigde.

Het zou ons eigenlijk niet moeten verrassen dat Maria een lied van eer tot God zingt bij zo?n gebeurtenis. De Psalmen moedigen ons keer op keer aan om God te loven met onze liederen. Het leert ons ook dat God eren goed voor ons is. Jesaja draagt ons op te zingen, omdat de Heer grote dingen doet. En dat doet Hij voortdurend. Dus Maria zong! En haar lied vertelt ons waarom ze zo blij was.

God zorgt voor ons allemaal
Ten eerste zegt zij dat ze de Here lof toe zong, omdat Hij oog voor haar had, ook al was zij een onbelangrijke persoon. Maria wist dat zij niet zo veel voorstelde buiten God om. Zij zong tot Hem, omdat Hij haar gezien had en voor haar zorgde. Dat is een goede reden om altijd dankbaar naar God te zijn: Hij zorgt voor ons allemaal! Maar kijk eens wat ze nog meer zingt:

Alle geslachten zullen mij voortaan gelukkig prijzen. Waarom dat zo? Omdat Maria, hoewel zij niets bijzonders voorstelde, wist dat God haar tot iets bijzonders had bestemd en gemaakt! En precies zoals God een fantastisch plan met Maria had, zo heeft God ook een plan met jouw en mijn leven. Een plan dat niemand anders kan bedenken noch uitvoeren. Het is een plan dat niet alleen een zegen zal zijn voor onszelf, maar ook voor de mensen rondom ons heen.

Grote dingen
Er zijn zo veel goede redenen om tot God te zingen, maar de allerbeste reden om God lof toe te zingen is de reden die Maria ook had: Jezus, Gods cadeau aan ons!

Het lied van Maria kun je vinden in het evangelie van Lucas 1: 46-55

met toestemming overgenomen uit: Just 25 Days Till Christmas door Rebecca Bauer.

Van: ElisabethCat Verzonden: 7-12-2008 23:59
Citaat :
Kerstgroeten van een stille aanbidder
Wist jij dat je een stille aanbidder hebt? Iemand die jou deze kerst wil ontmoeten?
En die persoon in stilte van je houdt?

Die persoon is niemand minder dan God. Dat is nog al wat!
Want als God jou ontmoeten wil en van je houdt, wat moet je je daar bij voorstellen?
Tenslotte staat een God – als Hij al bestaat - ver boven mensen.
Van een God kun je verwachten, dat Hij ver boven de mensen verheven is en dat Hij dus nauwelijks interesse kan hebben voor ons menselijk geploeter – zeker op het gebied van relaties en helemaal op het gebied van “houden van”.

Maar bekijk het eens van Gods kant. Denk eens mee... Als God het werkelijk meent – Hij wil je ontmoeten en Hij houdt van je...
Hoe in de hemel kan Hij je dat duidelijk maken? Nou in de hemel lukt dat wel, maar hoe kun je dat hier op aarde ervaren? Moet je dan als mens niet de meest moeilijke rituelen volgen, je als een soort heilige kluizenaar terugtrekken in zonderlinge meditatie?
Dat antwoord zou misschien goed zijn wanneer je als mens God wilt ontmoeten. Maar in dit geval wil Hij jou en mij ontmoeten. Hoe zou Hij dat moeten doen?

Onder ons
God wil jou ontmoeten en Hij doet dat door zelf mens te worden. Dat is nog al wat!
God, die er voor kiest één van ons te worden. Te gaan leven binnen onze limieten en die verhevenheid boven de mensen af te leggen.
God werd mens – en zo, als mens, wil Hij jou ontmoeten. Op gelijke hoogte dus – als jou en met jou.
Dat deed God in Jezus. Jezus is de mensgeworden God. Die onder ons kwam wonen en aan ons gelijk werd.

In de stilte
En Hij kwam als een kwetsbare baby. Hij had ook op een mooi wit paard met machtsvertoon kunnen komen. Even laten zien wat voor supermens Hij is. Maar zou dat een leuke ontmoeting worden? Iemand die eerst zijn macht laat zien.
Doen stille aanbidders dat?
Nee, God kwam in de meest kwetsbare hoedanigheid.
Zo kwetsbaar, dat jij en ik niet bang hoeven te zijn Hem te ontmoeten.
Het is juist in de stilte dat Hij je roept en vraagt Hem te ontmoeten.
Hij vraagt geen directe overgave – noch dat je lid wordt van zijn fanclub.
Hij vraagt wil je deze Kerst even stil te staan bij de uitnodiging: Ik wil jou ontmoeten, want Ik hou van jou!

Van: ElisabethCat Verzonden: 8-12-2008 22:55
Citaat :
Waarom Jezus werd geboren
Het Evangelie in een notendop
Waarom Kerst?: het begin van een nieuw leven!

Hollen, vliegen, pffff... De rookpluimen van Sinterklaas’ stoomboot hangen nog boven de Noordzee, maar wij regelen ons alweer suf. Kerst komt in zicht en dat betekent: veel werk! Ons huis moet gezellig zijn, over het diner gaan we nog weken wikken en wegen en we zullen er ondanks onze vermoeidheid toch goed uit moeten zien. Veelzeggend dat veel mensen juist in de kersttijd kampen met depressies en eenzaamheid. Wat lijk je dan anders te kunnen zeggen dan: “Houd vol; het is zo voorbij…!”

Het is waar: Kerst is zo voorbij. Maar wat jammer als dat een opluchting betekent. En als de kern van Kerst door alle toeters en bellen aan je voorbijgaat! Opvallend genoeg draait Kerst in feite om een kindje dat niet eens een wiegje had. Daarom werd hij maar in een voerbak voor dieren gelegd. Niks kerstdiner en overvloed! Toch betekende de geboorte van dit kind, Jezus, het keerpunt in de wereldgeschiedenis en is het de kern van het Kerstfeest!

Feiten
Het stralende middelpunt van dit feest is dus Jezus. Hij werd geboren in het dorpje Bethlehem, in Israël. Hij was, en is, de zoon van God. God kwam in de gedaante van een kind naar de aarde om zo dicht mogelijk bij ons mensen te kunnen zijn. Jezus groeide net als andere kinderen op en moest dingen leren van zijn ouders. Al jong bleek hij over verregaande wijsheid te beschikken. Toen hij ouder werd en ging rondtrekken, vertelde hij overal dat God van mensen houdt en hen ook zoekt. Ook genas Jezus veel mensen. Hij wekte zelfs dode mensen tot leven! Die dingen kunnen we lezen in de Bijbel, maar er zijn ook bronnen buiten de Bijbel die melding maken van de bijzondere dingen die Jezus deed.

_________________
Groeten, Maria.
Relatie en Depressie.


Laatst aangepast door Maria Admin op 23/12/2009, 11:23; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Kerst--- Geplaatst door Elisabeth   19/2/2009, 16:39

Van: ElisabethCat Verzonden: 8-12-2008 23:00
Citaat :
Opgestaan!
Om goed te kunnen begrijpen wie Jezus is, moet je eigenlijk meer over hem horen dan het verhaal van zijn geboorte alleen. Het kind van kerst groeide op tot de man die stierf aan het kruis. Jezus werd op zijn 33e vermoord door de Romeinen. Daarna werd hij in een graf gelegd met een loodzware steen ervoor. Maar… na drie dagen was het graf leeg! Jezus bleek opgestaan uit de dood! Ruim 500 mensen hebben Jezus na zijn opstanding gezien. Niet lang daarna ging hij naar de hemel. Jezus’ volgelingen vertelden overal wat zij met Jezus’ hadden meegemaakt en zo ontstond de christelijke kerk.

Relatie

Deze geschiedenis is nu 2000 jaar oud; en heeft mensen door de eeuwen heen geboeid, getroost en voor vragen gesteld. Want als Jezus inderdaad naar de aarde kwam als Gods Zoon, wat zou hij dan voor ons kunnen betekenen? Waarom was het nodig dat hij kwam? En vooral: waarom moest Hij zo'n dramatische dood sterven? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, moet je dit voor ogen houden: in het christelijk geloof gaat het om relaties: de relatie tussen God en mensen en tussen mensen onderling. God wil graag een relatie met je hebben, daarom kwam hij in de persoon van Jezus naar ons toe. En Jezus liet ons mensen zien hoe we een waardevolle relatie met God en elkaar kunnen hebben. Dat is ten diepste de boodschap van Kerst.

Pure liefde
Voordat Jezus naar de aarde kwam, was God er al wel, maar de relatie tussen God en mensen was niet goed. Jezus kwam deze relatie als het ware herstellen. Hij wil je helpen om mens te worden zoals God dat heeft bedoeld. Dat heeft ook gevolgen voor je relaties met anderen. De vraag die overblijft, is: hoe deed Jezus dat, die relaties herstellen? Er is niemand die dat precies kan uitleggen, maar je kunt het zo zeggen: Hij heeft voor God tot het einde van zijn leven toe vastgehouden aan mensen, en voor mensen heeft hij tot het einde toe vastgehouden aan God. Alles uit liefde voor ons. Hij offerde zich op toen hij zich vrijwillig overgaf aan soldaten om een afschuwelijke dood te sterven aan het kruis. Zijn dood was nodig. En dat is eigenlijk niet te snappen, dat is een mysterie.

Gelukkig!
Jezus wil je laten ontdekken dat je waardevol bent en dat je met al je vragen en onzekerheden bij Hem terecht kunt. Je bent vrij om God te leren kennen. Omdat Jezus, als niemand van ons, heeft geleden onder en voor alle verkeerde dingen. Onze fouten staan niet meer als een muur tussen God en ons in. Je kunt zomaar naar God toe! Je bent vrij om lief te hebben. Als je ziet hoeveel Jezus voor je over had, ga je iets begrijpen van Gods enorme liefde voor jou. Dan krijg je ook nieuwe liefde voor God en voor andere mensen. Je bent vrij om te veranderen. Je kunt nu vervelende karaktereigenschappen van jezelf aanpakken en positieve eigenschappen gaan ontwikkelen. Daar worden jij en de mensen in je omgeving gelukkig van!

Samengevat kun je zeggen dat Jezus het mooiste kerstcadeau is dat God ons ooit had kunnen geven. Als we hem leren kennen, gaat ons leven - in positieve zin - op z’n kop! Wil je meer weten over dat nieuwe leven en over God, die dat mogelijk heeft gemaakt?

Van: atina195 Verzonden: 9-12-2008 11:01
Geweldig Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons allemaal!
blijf doorgaan met het doorgeven van deze bemoedigingen,Anita

Van: ElisabethCat Verzonden: 9-12-2008 23:48
Citaat :
10 december: Wat er ook gebeurt

Heb jij er ooit over nagedacht hoe God zorgt dat zijn beloften uitkomen? Ik dacht vroeger dat God voortdurend op wonderlijke wijze in allerlei zaken moest ingrijpen, om uiteindelijk toch datgene te laten gebeuren, zoals Hij dat wenste.
Maar hoe langer ik God leer kennen, hoe meer ik ga inzien dat God de uitkomsten van zijn beloften gewoon goed voorbereidt en plant. God kan uitstekend plannen. Jozef en Maria zijn daar een goed voorbeeld van.

God had aan Maria beloofd, dat haar kind de Messias zou zijn. Het is zeer wel aan te nemen, dat Maria op de hoogte geweest moet zijn dat de Messias uit Betlehem zou komen. En anders zal ze dat zeker ontdekt hebben tijdens de zwangerschap. Maar Maria woonde daar niet, integendeel.
Maria had nu maanden kunnen piekeren over hoe zij er voor had moeten zorgen dat die baby in Betlehem geboren zou worden. Er was geen mogelijkheid, dat zij dit probleem zelf had kunnen oplossen.

Gods planning
Niet een plan van haar, maar keizer Augustus van het Romeinse Rijk gaf de reden om naar Betlehem te moeten reizen. God had het zo gepland, dat deze keizer een volkstelling wilde houden en iedereen zich moest laten inschrijven in de plaats waar hij of zij vandaan kwam. En Jozef kwam uit Betlehem, dus op weg naar Betlehem gingen ze!

God had alles voorbereid en gepland.

God gebruikt omstandigheden
Hoe Jozef en Maria nu in Betlehem moesten komen was echter hun probleem. God gebruikte de omstandigheden, waarin zij leefden om hen daar te krijgen waar Hij hen wilde hebben en op het moment dat Hij hen daar wilde hebben. En Hij deed het zo, dat op dat moment en op die plaats een wonder plaatsvond. Een wonder dat een zegen werd voor de gehele wereld.

God wil hetzelfde met onze levens doen. God geeft beloften aan ons en over onze levens. Soms willen wij zelf de beloften waarmaken buiten zijn hulp en planning om, maar dat werkt van geen meter.
Wat Hij ook belooft, om dat uit te laten komen, zijn we altijd afhankelijk van zijn hulp en zijn planning. Je kunt dat nooit op eigen houtje in vervulling laten gaan.

En zo wordt Betlehem een les en voorbeeld voor ons. God die ons leidt naar de plaats waar Hij door ons heen een groot werk kan doen. God heeft voor ieder iets anders wat Hij wil doen. En God vertelt die plannen ook aan een iedereen op een eigen wijze en op een eigen tijd. Maar wat God jou ook belooft, je kunt er zeker van zijn, dat Hij dat perfect tot vervulling laat komen op de perfecte plaats en tijd.

Wat er ook gebeurt
Daarom is het wijs wanneer God beloften geeft, dat wij onze tijd niet gaan verspillen aan het piekeren over hoe en wanneer dit nu tot vervulling gaat komen. Luister goed naar de Heer, hoe Hij tot je spreekt door zijn Woord en wees opmerkzaam hoe Hij de omstandigheden om je heen gebruikt. Als jij echt zijn wil wilt doen, bewaakt Hij de voorbereiding en de planning. God zal er zelf voor zorgen dat jij op de juiste plek komt op de juiste tijd, wat er ook gebeurt!

Van: ElisabethCat Verzonden: 10-12-2008 23:39
Citaat :
11 december - Paleis of stal
Na een lange reis kwamen Jozef en Maria in Betlehem aan. Vies, zweterig en vermoeid. De baby kon elk moment geboren worden en zij moesten een plek vinden om te verblijven. Dus gingen ze naar de meest logische plaats: een hotel of herberg.

Maar Betlehem was zo vol met alle bezoekers, die zich moesten laten inschrijven, dat alle slaapplaatsen bezet waren. “Vol” was de boodschap die ze overal kregen. Ze werden bezorgd, want ze moesten iets vinden.

Voorziening en verwachting
En God voorzag! Maar niet in wat zij hadden verwacht. Het was een stal waar ze terecht kwamen. Dat is nu niet bepaald een plaats waar je zou verwachten dat een koning geboren gaat worden. Een palies ligt meer in de verwachting.
Paleizen zijn mooi. Meestal gevuld met mooie schilderijen en allerlei kostbaarheden. Wie wil er niet eens naar binnen gaan? Maar binnenkomen in een paleis gaat zo maar niet! Daarvoor moet je koning zijn of een vriend van de koning of een heel belangrijk iemand. Je zal langs de bewaking moeten, door een scanner en scherpe voorwerpen moeten afgeven. Dan zullen er overal waar je gaat bewaking staan, die voortdurend kijken of er niet iets ongewoons gebeurt.

Iedereen kan binnenkomen
Jezus werd niet in zo’n paleis geboren. Integendeel in een stal. Niet bepaald de meest comfortabele plek, die je bedenken kunt. Een stal is vies, tochtig en stinkt.
Je hoeft ook geen status te hebben om een stal binnen te gaan. Iedereen kan zomaar binnenkomen.
Dit is de les die God ons wil leren: Hij wil dat wij weten dat Jezus overal binnenkomt waar Hij welkom is. Je hoeft niet rijk te zijn of belangrijk. Geen specifieke afkomst, zelfs geen toegangsbewijs.
Jezus wil bij iedereen komen, die hem welkom heet. Hij voelt zich niet verheven of te goed voor jou en mij. Hij heeft er alles voor over gehad om bij jou en mij te komen, zelfs de vernedering om geboren te moeten worden in een stal.

Garantie
Wellicht verkeer jij vandaag in een moeilijke situatie. Gaat het niet goed op je werk of met je studie. Zijn er problemen in specifieke relaties. Loopt het niet zoals het zou moeten. Wat moet je doen?
Het maakt niet uit wat er vandaag allemaal gebeurt in jouw leven. Eén ding staat vast en kun je vandaag vasthouden: Jezus wil met jou meegaan. Overal naar toe; ook naar de stal van jouw leven en daar zal hij je laten zien wat jij moet doen.

Het enige wat jij behoeft te doen is bidden: hem vragen in die situatie te komen. En als je hem vraagt, komt hij. Gegarandeerd!

_________________
Groeten, Maria.
Relatie en Depressie.


Laatst aangepast door Maria Admin op 23/12/2009, 10:32; in totaal 2 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Kerst--- Geplaatst door Elisabeth   19/2/2009, 16:39

Van: ElisabethCat Verzonden: 12-12-2008 23:51
Citaat :
13 december: God is met ons!

Veel kinderen hebben een doopnaam of een roepnaam naast de naam waarmee ze zijn ingeschreven bij de burgerlijke stand. Sommige ouders geven hun kinderen ook nog eens een koosnaam. Een naam waarmee zij hun speciale gevoelens van liefde laten zien.
Maar wist jij dat Jezus heel veel namen heeft? Er staan wel driehonderd namen van Jezus in de bijbel! Zo wordt hij “de Almachtige” genoemd omdat er niemand beter is dan hij. Hij wordt “brood dat leven geeft” genoemd omdat hij ons voedt. Hij heet “de deur”, omdat je door hem bij God de Vader kunt komen; “Lam van God” omdat hij voor onze zonden gestorven is en “Rots” omdat hij dezelfde is, standvastig en je op hem kunt vertrouwen.

Maar er is één naam die je rondom Kersttijd heel veel hoort en die je ook tegenkomt in veel kerstliederen: “Immanuël”. Deze naam is zo bijzonder, omdat het “God is met ons” betekent en de gebeurtenis van Kerst vertelt.

kennen via een systeem
Voordat Jezus kwam was het voor mensen moeilijk om God te kennen. Van alle mensen op aarde, wisten alleen de Israëlieten iets van God. Maar zelfs zij kenden Hem slechts via een systeem, waarin een priester één keer per jaar voor God mocht verschijnen om vergeving te vragen voor het hele volk.

Maar nu kan iedereen tot God komen. Die grote verandering vond plaats door Jezus. Johannes beschrijft die grote verandering als volgt: “Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader” (Joh 1:14). Jezus zelf zegt het later nog duidelijker: “Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien” (Joh. 14:9). Jezus is iemand die je kan aanraken en je iets bij kunt voorstellen. Jezus kun je leren kennen. Wij kunnen met hem praten wanneer wij maar willen. Zo kunnen we Jezus leren kennen en weten wie God is.

Onze beste vriend
Dat is eigenlijk een heel uitdagende gedachte! Wij kunnen God leren kennen door Jezus te leren kennen. God kan onze beste vriend worden. Hij kent ons als geen ander en Hij zorgt voor ons. Hij weet hoeveel haren wij op ons hoofd hebben (Luc. 12:7) en Hij is altijd bij ons (Hebr. 13:5)

Daar draait het allemaal om bij Kerstmis: Immanuël: God is met ons!


Van: ElisabethCat Verzonden: 13-12-2008 22:49
Citaat :
14 december: Honger naar God

In het bijbelboek, de Psalmen, wordt gesproken over onze ziel die honger of dorst kan hebben naar God. Als je dat voor het eerst leest komt dat een beetje vreemd over. Wat moet je daar nu bij voorstellen? Hoogstwaarschijnlijk net zo iets als dat je lichaam honger of trek kan hebben naar voedsel.
De Psalmen wijzen op het feit dat ieder mens een plek heeft die niet gevuld kan worden met voedsel. Voedsel kan je ziel, jouw binnenste, je eigen “ik” niet vullen. Boterhammen of soep geven geen vervulling aan je ziel, aan je wezen.
Je wezen kan wel gevuld worden met God. Zo heeft God ons ook geschapen, met de noodzaak gevuld te worden met hem. Dat betekent dus dat we ook echt hongeren en dorsten naar God.

De eerste mensen, Adam en Eva, waren vol van God. Maar toen zij zich afscheidden van God, werd hun wezen leeg en kregen ze honger. Sinds die tijd probeert ieder mens de honger, die hij of zij in zijn of haar wezen ervaart, te vullen. Ieder mens is ook vrij te kiezen waarmee hij of zij die honger wil stillen.

Brood dat leven geeft
Omdat God van ons houdt, wil hij die honger in ons stillen. God stuurde zijn zoon Jezus om die lege plaats in ons wezen te vullen. Dat kan alleen gebeuren wanneer wij Jezus ook vragen die lege plaats in ons leven in te nemen. Herinner je de naam “het Brood dat leven geeft”? Dat is één van de namen van Jezus (Luc. 6:48). Met die naam wordt aangegeven dat Jezus de persoon is die de honger van je wezen kan stillen.

In de bakkerij
Jezus, het Brood dat leven geeft, werd geboren in het plaatsje Betlehem. Betlehem betekent letterlijk “broodhuis”, of te wel bakkerij. De plaats waar je brood haalt. God gaf ons het brood voor onze ziel, ons wezen, in Betlehem. Hij deed dat met maar één wens: dat wij hem zouden ontvangen en hem ons wezen laten vullen.

Heb jij ooit Jezus concreert uitgenodigd in jouw leven? Als je dat nog nooit zo concreet gedaan hebt, dan kun je dat nu doen. Hij wil graag tot je komen en jouw wezen vervullen, zodat jij nooit meer leeg zult zijn.


Van: ElisabethCat Verzonden: 14-12-2008 23:51
Citaat :
15 december: Bange vissen

Ik heb eens een zoutwater aquarium gehad. Al snel kwam ik tot de ontdekking, dat goed zorgen voor zo'n aquarium niet eenvoudig is. Voortdurend moest ik proeven nemen om het nitraatniveau en het ammoniagedeelte na te gaan. Ik voegde vitaminen, antibiotica en sulfonamiden en voldoende enzymen aan het water toe om een rots te laten groeien. Ik filterde het water door glasvezels en koolstof en stelde het bloot aan ultraviolet licht.

Gezien alle energie die ik erin stak, zou je mogen aannemen, dat mijn vissen mij op zijn minst dankbaar zouden zijn. Maar dat was niet het geval. Steeds als mijn schaduw boven het aquarium opdook, doken ze zo snel mogelijk weg in de dichtstbijzijnde schelp. Ze lieten mij maar één emotie zien; angst!
Hoewel ik driemaal daags het deksel optilde en volgens een vast schema voedsel toediende, reageerden zij iedere keer weer op mijn verschijning alsof ik vast van plan was hen te kwellen. Ik kon ze niet overtuigen van mijn zorg voor hen.

Voor mijn vissen was ik een godheid. Ik was te groot en mijn handelingen waren te onbegrijpelijk voor hen. Mijn goede zorg voor hen beschouwden zij als wreedheid en mijn pogingen om hen gezond te houden als destructief. Ik begon in te zien dat, als ik hun ideeën wilde veranderen, er een vorm van incarnatie (een andere lichamelijke gestalte aannemen) moest plaatsvinden. Ik zou een vis moeten worden en de taal leren 'spreken' die zij konden begrijpen.

Als een mens een vis wordt, is dat nog niets in vergelijking met als God een kind wordt. En toch is dat wat er in Bethlehem gebeurde toen Jezus werd geboren. God die de mens schiep, nam de gestalte daarvan aan. Alsof een kunstenaar een onderdeel van zijn schilderij wordt. Of zoals een toneelschrijver in zijn eigen stuk gaat spelen. God werd mens. Met alle gevolgen van dien, want in het verlengde van het Kerstfeest liggen Goede Vrijdag (Jezus dood) en Pasen (Jezus opstanding).

(Uit Philip Yancey; Jezus zoals ik Hem niet kende. Uitgeverij Barnabas Heerenveen)

Van: ElisabethCat Verzonden: 16-12-2008 23:28
Citaat :
17 december: Vrijheidsklokken

Met kerst zie je veel klokken, van chocoladekerstklokken tot zilveren klokken voor in de Kerstboom. Ook in liederen en in de muziek komen de klokken terug, van het algemene “Jingle Bells” tot “Kling klokje klingeling” als inleiding op de geboorte van Jezus.

Klokken luiden een boodschap, van begrafenis tot de oproep om op zondag naar de kerk te komen om Gods bevrijdende boodschap te horen. En omdat Kerst zo’n duidelijke boodschap heeft, zie je de klokken te voorschijn komen.

Heel bekend is de “luidklok” op de Grebbeberg. De inscriptie op die klok zegt: “Ik spreek voor hem die viel”. Deze klok wordt op 4 mei tijdens de dodenherdenking geluid. En de boodschap is ter herinnering aan alle soldaten die gesneuveld zijn in de Tweede Wereld Oorlog voor onze vrijheid. Een vrijheid die veel mensenlevens heeft gekost.
De bijbel spreekt niet zo veel over klokken, maar des te meer over vrijheid. Een vrijheid die alleen kan komen door Jezus Christus. Dat was ook de reden dat hij op aarde kwam. Om de mensen vrijheid te schenken. Jezus spreekt veel over de vrijheid, die hij mensen aanbiedt.

Precies zoals het volk Israël door de Egyptenaren gevangen werd gehouden en tot slavernij gedwongen, zo kan ook ons leven een gevangenis zijn waarin we vast komen te zitten in de slavernij van verkeerde zaken.
Het begint allemaal heel klein. Een leugentje om bestwil. Een koekje stelen uit de trommel, onder het smoesje dat zoiets niet zo erg is. Maar als een koekje stelen niet erg is, is geld achterhouden van de belasting het dan ook niet? Of geld halen uit de portemonnee van een broer of zus, collega of onbekende ook niet? Waar eindigt dat “niet zo erg” dan?
Het werkt als een dun garen dat zich om je heen spant. Een enkele omwenteling van dat garen breek je zo door. Bij vijf keer moet je meer kracht zetten, en bij nog een tiental slagen om je heen kun je het uit eigen kracht niet meer doorbreken.

Vrijheid
Het goede nieuws is dat Jezus is gekomen om ons vrijheid te geven. De bijbel belooft ons dat we echt vrij zullen zijn, wanneer Jezus ons vrij maakt (Joh. 8:32) Daar hoef je echt niet aan te twijfelen. Want het is een vrijheid die hem ook veel heeft gekost. Hij kwam voor die vrijheid naar de aarde en was bereid er voor te sterven. Hij stierf er ook voor, zonder zelf ooit iets verkeerds gedaan te hebben. Daardoor overwon hij ook de dood en kan hij ons echte vrijheid aanbieden. Hij heeft de kracht alle garen, touwen en kettingen waarmee wij gevangen gehouden worden te doorbreken.

Als je nog eens een klok hoort luiden.. denk dan aan de vrijheid die Jezus je aanbiedt.


Van: ElisabethCat Verzonden: 20-12-2008 23:15

Citaat :
21 december: Licht van de wereld

Is het jou ook wel eens opgevallen dat wanneer je een kast opent de ruimte waar jij in staat niet donkerder wordt. Integendeel de kast wordt lichter!
Dat is nu precies wat Johannes bedoelde toen hij schreef: “ Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen” (Joh. 1:5).
Dat vers uit de bijbel spreekt over Jezus als het Licht. Jezus, die gekomen is om licht in onze harten te laten schijnen. En hij belooft dat wanneer je je hart voor hem opent dat hij dan komt en zijn licht zal laten schijnen, zodat alle duisternis eruit verdwijnt. Hij doet hetzelfde als wat wij met kasten doen.

Duisternis
Voordat Jezus kwam, leefde de wereld in duisternis. Niet in de zin dat er geen zon was, maar dat de harten van de mensen duister en donker waren door de slechte dingen die ze deden. Er was geen licht om de weg naar God te kunnen vinden.

Voordat Jezus kwam waren er geen dominees en voorgangers of zendelingen. Er waren alleen priesters en profeten. Die vertelden dat eens de Messias – de Verlosser – zou komen, zodat de mensen God weer zouden kunnen vinden. En toen is in die duisternis Jezus geboren.

Licht
De bijbel noemt Jezus het Licht van de wereld. Hij is de Messias waarvan de profeten spraken dat deze eens zou komen. Hij is degene die ons licht geeft zodat wij God weer kunnen vinden.
Als jij in het donker verdwaald bent en je kunt de weg niet meer vinden, wat heb je dan nodig? Licht!
Daarom werd Jezus naar deze wereld gezonden en daarom werd hij het licht genoemd. Hij is het die de mensen kan helpen de weg naar God weer te vinden. Hij verlost mensen uit de “duisternis van hun zonden”.

Wanneer wij met kerst allerlei verlichting ophangen in ons huis of in de kerstboom, dan kunnen we dat doen als herinnering aan het feit dat Jezus het Licht van de wereld is. En dat hij ons licht is en ons de weg naar God, de Vader, laat zien.

Van: ElisabethCat Verzonden: 23-12-2008 0:05
Citaat :
23 december; Wijze mensen zoeken Jezus

Het verhaal van de wijzen uit het Oosten, die de baby Jezus kwamen bezoeken, kennen we allemaal wel een beetje. In gedachten zien wij ze door de woestijnnacht trekken. Uiteraard rijden ze op kamelen, passeren ze oases en palmbomen, maar voortdurend houden ze de ster recht voor hen als het baken op de reis. Na een lange reis komen ze uiteindelijk in Betlehem aan en vallen op hun knieën om het Christuskind te aanbidden en hun cadeaus te overhandigen: goud, wierook en mirre.
Maar als we dit verhaal wat nader bekijken, zien we ook dat deze wijze mensen grote voorbeelden zijn van mensen die staan voor wat ze geloven, ongeacht wat anderen daarmee doen en wat anderen daarvan vinden of denken.

Deze wijze mensen moeten midden in hun dagelijks leven met de typische dagelijkse bezigheden zijn opgeschud, toen er plotseling een ster aan het firmament verscheen, die zij nooit eerder gezien hadden. Toen ze tot de slotsom kwamen dat deze ster een hemelse aankondiging was van de geboorte van een koning, deden ze iets wat niemand anders gedaan heeft. Zij volgden de ster in de hoop dat ze deze nieuwe koning zouden vinden en konden aanbidden.
Werden ze daarvoor niet uitgelachen? Vonden hun vrienden niet dat ze een beetje gek waren? We zullen nooit weten wat die ervan dachten; we weten wel dat niemand met hen meeging!

Nadat ze vele maanden onderweg geweest waren, kwamen ze in Jeruzalem aan. Natuurlijk moest de hoofdstad wel de juiste plaats zijn voor een nieuwe koning om daar geboren te worden. Maar ze ontdekten slechts dat de stad in rep en roer raakte door hun komst. Koning Herodes werd jaloers en woedend bij de gedachte dat iemand anders aanspraak zou kunnen maken op zijn troon. De priesters waren druk bezig de Schriften te onderzoeken, waar nu precies de Messias geboren zou worden. Op de markt spraken de vrouwen met elkaar over het nieuws van een nieuwe koning, die geboren zou zijn. “Zou de Messias dan werkelijk komen?”, vroegen zij zich af. Mannen op het werk maakten zich zorgen over de politieke consequenties van dit nieuws en vroegen zich af of dit niet de aandacht van Rome zou trekken. Wellicht ziet de keizer dit als een opstand en sturen ze nog meer soldaten, om iedere mogelijke rebellie te onderdrukken. En iedereen kletste met elkaar over de rijkdom en weelde die deze bezoekers uit verre landen hadden meegebracht.
Maar ondanks alle nieuwsgierigheid in de stad, ging ook hier niemand mee met de wijzen mee naar Betlehem.

Uitdaging
Heb jij ooit gehoord van groepsdruk? Door druk vanuit de groep doet iedereen wat iedereen doet, zelfs als dat niet goed is, en zelfs wanneer iemand eigenlijk niet wil meedoen. Niemand wil buiten de groep vallen. En niemand wil de enige zijn die opstaat tegen de groep door te zeggen dat iets niet goed is. We willen allemaal ergens bijhoren.

Maar de wijzen gingen er op uit om de Koning van alle koningen te ontmoeten. Dat betekende dat ze de meningen van anderen naast zich neer moesten leggen, en iets totaal onbekends gingen doen.
God daagt ons op dezelfde manier uit, precies zoals Hij deze wijzen uitdaagde. Hij vraagt ons Hem volledig te zoeken en te volgen.

Tenslotte is het vinden van de Koning van alle koningen het grootste avontuur dat je kunt meemaken!


Van: ElisabethCat Verzonden: 25-12-2008 0:01
Allen vredige en gezegende kerstdagen toegewenst.

Elisabeth

Van: ElisabethCat Verzonden: 26-12-2008 23:29
Met Kerst de Nativity Story gezien; een prachtige film over de geboorte van Jezus.

_________________
Groeten, Maria.
Relatie en Depressie.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: Re: Kerst--- Geplaatst door Elisabeth   23/12/2009, 11:25

Voor wie de overdenkingen van Elisabeth van vorig jaar nog eens wil lezen.

_________________
Groeten, Maria.
Relatie en Depressie.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
elisabethAantal berichten : 29
Registration date : 16-01-09

BerichtOnderwerp: Re: Kerst--- Geplaatst door Elisabeth   3/1/2010, 21:33

Maria Admin schreef:
Voor wie de overdenkingen van Elisabeth van vorig jaar nog eens wil lezen.

Lieve Maria, wat leuk om deze berichten nog eens te zien. Zelf heb ik niks bewaard en ben niet meer actief op praatgroepen. Alleen hier kijk ik nog af en toe mee.

Hierbij wil ik iedereen een heel gezegend 2010 toewensen. Bij alles wat er in de wereld gebeurt en in ons eigen leven., wonen wij nog in een vredig Nederland/belgië. Daar mogen we in elk geval dankbaar voor zijn. Ook al zijn onze eigen zorgen natuurlijk altijd dichterbij. Wat mij betreft;
Zoek Jezus en laat je vinden door Hem. Niet dat dan al je problemen worden opgelost, maar we worden dan wel door Hem gedragen en opgetild, zodat onze spanningen verminderen en we steeds weer opnieuw uitzicht krijgen en innerlijke vrede.

Liefs Elisabeth
Terug naar boven Ga naar beneden
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Kerst--- Geplaatst door Elisabeth   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Kerst--- Geplaatst door Elisabeth
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Relatie en Depressie :: Persoonlijk :: Schrijfforum-
Ga naar: