Relatie en Depressie
Lezen is vrij, voor het grootste gedeelte van dit forum.
Wil je meedoen, wordt dan lid door je te registreren.
Activeer je lidmaatschap via de mail die je krijgt en log in.

Relatie en Depressie

Depressief of een depressie? Voor ieder, die hiermee te maken krijgt.Wat voor depressie dan ook.
 
IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 En toch zie ik haar graag - Geplaatst door chris

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: En toch zie ik haar graag - Geplaatst door chris    20/2/2009, 13:31

Van: chris Verzonden: 18-2-2009 4:17
Hoi,

Ik was op zoek naar een plaats waar ik het effe kwijt kon en waar iemand mij misschien goede raad kan geven, vandaar mijn berichtje hier...
Ik heb in juni 2007 een fantastische vrouw leren kennen, met borderline en chronische depressie (in zo'n hoge mate dat ze recht heeft op invaliditeitsuitkering)en eind juli zijn we een relatie begonnen. Nu heeft zij steeds beweerd dat ze de borderline onder controle heeft. Maar tegelijk, als ik bij mensen mijn hart lucht als er weer een crisis is in onze relatie, krijg ik heel vaak te horen 'heeft ze borderline?'...Laatst zei iemand me (prive ervaring met borderline in relatie, en werkt in psychiatrisch ziekenhuis, dus ook professionele ervaring), 'uit wat jij vertelt, kan ik je zeggen dat ze het volgens mij in high level heeft'.
Onze relatie is dus wel een beetje aan/uit, aan/uit geweest tot nu toe, en nu zitten we weer in een uit-fase...
Er zijn momenten dat alles wat ik zeg of doe verkeerd lijkt te zijn, andere momenten is alles goed. Nu heeft zij een paar weken geleden beslist dat ze het niet langer zag zitten in een relatie, maar kon het ook niet helemaal loslaten, ze bleef twijfelen, je kon haar ook doen twijfelen. Haar gevoelens waren zeker niet over. Dan schreef ze een tekst, heel veelzeggend en we gaan er voor vechten, er hangt liefde in de lucht. En van de ene moment op de andere is die tekst dan toch niet meer waar. Dan passen wij weer niet samen.
Zo gaat het al een paar weken dus, zaterdag zei ze me nog dat ze in de loop van de week toch weer een paar dagen had gedacht dat het toch wel zou kunnen lukken tussen ons.
Nu vandaag, is ze ineens heel boos en ben ik een afgesloten hoofdstuk. Reden: ik heb op netlog gechat met iemand waar zij al een paar dagen mee op msn was (een borderliner). Het begon met een reactie op een blogbericht van die persoon, en zo had ik daar effe mee gepraat, vooral over borderline in het algemeen, zeker niet persoonlijk over mijn vriendin, ik had het gesprek bewust niet naar haar toegetrokken. Dus die persoon zegt op msn tegen haar dat ze met mij had gechat en het hek was van de dam...ze was slecht gezind, en wou me voorlopig even niet meer horen... Ik heb nog even toegelicht dat het niet over haar persoonlijk ging, maar ja, zo kwam het wel over bij haar natuurlijk, want voor wie zou ik anders een manier zoeken om de muur te doorbreken. Dus ik laat haar gerust. Krijg ik vanavond op msn plots van haar dat ze alleen maar even kwam zeggen dat ik haar nu wel echt helemaal kwijt was en dat ik niet moest naar haar toe komen want dat ze me toch niet zou binnen laten, en 'het ga u goe'... Ik heb nog gevraagd vanwaar plots zo'n reactie, of ik buiten het praten met die persoon nog wat verkeerds had gedaan (hoewel ik dat ook niet verkeerd vond) maar kreeg geen enkele reactie meer.
Via een gezamenlijke vriendin hoorde ik dan dat ze zei dat ze depressief was, dat ze haar medicatie niet meer neemt, dat ze als ze haar hond niet had voor 2 weken binnen zou gaan (in ziekenhuis).... En verder dat ze boos was op mij, dat ze het beu was ik me met haar leven bemoei, dat ik een afgesloten hoofdstuk was, maar daarachter kwam ook 'zolang ik dat kan volhouden toch, kan niet lang boos blijven, maar het zal nooit meer worden zoals het was'...
Tegenstrijdig dus met wat ze zaterdag nog zei...en dat gewoon omdat ik met iemand waar zij al paar dagen contact mee had, had gechat over borderline...
Ik begrijp het allemaal niet zo goed, en weet vaak niet op zo'n soort situaties te reageren.
Ik weet alleen dat ik haar doodgraag zie, en haar de moeite waard vind om ervoor te vechten, om die moeilijke momenten erbij te nemen.

Is dit nu typisch borderline gedrag? Kunnen therapie en toch 'alle' medicatie dagelijks nemen dit soort situatie herleiden tot een minimum? (therapie krijgt ze nie echt, ze gaat 2-wekelijks of maandelijks bij de psychiater langs waar ze meestal op 10 minuten weer weg is, medicatie: ze neemt normaal 2 verschillende anti-depressiva, maar zou ook dagelijks seroquel moeten nemen en die neemt ze enkel als ze veel te nerveus is)

Ik weet niet meer wat te doen!!!! Mensen zeggen dat ik het moet opgeven...ander zeggen, geef haar tijd en ruimte....


Bericht 2 van 2 in discussie
Van: mariakat11 Verzonden: 18-2-2009 8:52
Chris
Ik ga hier nu niet inhoudelijk reagern, dat heb ik geschreven.
Toch fijn dat je het er even uit hebt kunnen gooien.
Zo te zien heb je een slechte nacht gehad.
Een ding.
Je stelt jezelf met naam en emailadres voor.
Hou dat anoniem.
Daarna is jouw verhaal heel gemakkelijk te traceren voor mensen die in dezelfde richting zoeken.
Het wereldje van internet is klein.
Als je je inschrijft op het nieuwe forum, kun je dat doen met een volledige fake naam.
Ook je email adres moet niet terug te voeren zijn naar jou.
Neem een speciale account voor je intieme priveleven
Maria

_________________
Groeten, Maria.
Relatie en Depressie.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
 
En toch zie ik haar graag - Geplaatst door chris
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Relatie en Depressie :: Persoonlijk :: Schrijfforum-
Ga naar: