Relatie en Depressie
Lezen is vrij, voor het grootste gedeelte van dit forum.
Wil je meedoen, wordt dan lid door je te registreren.
Activeer je lidmaatschap via de mail die je krijgt en log in.

Relatie en Depressie

Depressief of een depressie? Voor ieder, die hiermee te maken krijgt.Wat voor depressie dan ook.
 
IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Behandelingen Depressies.

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: Behandelingen Depressies.   8/4/2009, 12:03

Behandelingen

Lijd niet in stilte!
Vertel iemand hoe u zich voelt. Het is soms niet gemakkelijk om die eerste stap te zetten, maar u hoeft zich nergens voor te generen of te schamen. Een depressie is noch een teken van zwakte, noch een karakterafwijking. Een depressie is een medische aandoening die goed behandeld kan worden en daarom is uw dokter de juiste persoon waarmee u over die gevoelens kunt praten; hij of zij kent immers uw medisch verleden en uw gezondheid. Samen met uw dokter kunt u dan uitzoeken of u werkelijk depressief bent, en als dat zo is, dan kunt u samen beslissen welke behandeling u daarvoor het best kunt volgen.

Behandelingen voor een depressie
De medische wereld beschikt momenteel over een hele reeks efficiënte mogelijkheden om depressies te behandelen en kan depressieve mensen doorgaans heel goed behandelen. De keuze van de juiste behandeling is een individuele aangelegenheid die niet alleen afhangt van de ernst van de depressie maar ook van de voorkeuren van de persoon in kwestie en van het professionele oordeel van de dokter. Soms heeft de patiënt heel veel baat bij een combinatie van behandelingen. Uw dokter is hoe dan ook de persoon bij uitstek om u alle beschikbare behandelingsmogelijkheden voor te stellen en om te beslissen welke behandeling de beste is. Laten we enkele mogelijkheden bekijken.

Psychologische en sociale hulp
Voor bepaalde depressieve mensen kan psychologische en sociale hulp of psychotherapie of praattherapie of counseling erg nuttig zijn. En voor bepaalde patiënten met een lichte depressie is psychotherapie soms zelfs de enige behandeling die ze nodig hebben.

Tijdens die psychotherapie hebben de therapeut en de patiënt het over ervaringen, relaties, gebeurtenissen en gevoelens die belangrijk zijn voor de patiënt; de bedoeling van die werkwijze is om probleemgebieden in het leven van de depressieve persoon te identificeren. Omdat een depressie heel het gezinsleven treft, kan het nuttig zijn dat heel het gezin bij een deel van de therapie betrokken wordt. U kunt deze mogelijkheid misschien samen met uw dokter bespreken. Andere nuttige vormen van psychotherapie die wat vaker gehanteerd worden, zijn ondersteunende, cognitieve, intermenselijke en gedragspsychotherapie.

Kunnen antidepressiva helpen?
Antidepressiva kunnen nuttig zijn om de chemische onevenwichten te corrigeren die tot een majeure depressie kunnen leiden.
Er bestaan vandaag de dag heel wat verschillende antidepressiva waaruit de behandelende dokters een keuze kunnen maken.
Antidepressiva worden over het algemeen verondersteld meer neurotransmitters in de hersenen aan te voeren om zodoende het chemisch evenwicht opnieuw te herstellen.
Dit zijn de belangrijkste categorieën van antidepressiva:
selectieve serotonineheropnameremmers, tricyclische antidepressiva, monoamine-oxydaseremmers en tal van andere nieuwe antidepressiva.
U hebt misschien ook al van lithium gehoord, dat vooral gebruikt wordt om manisch-depressieve stoornissen te behandelen.
Iemand die aan deze stoornis lijdt, is de ene dag verdrietig en zwaarmoedig (depressie) en de volgende dag opgewonden en zelfs bijna euforisch (manie).

U zult samen met uw dokter moeten uitmaken welk antidepressiva het meest geschikt is voor uw geval. Alle geneesmiddelen vertonen bijwerkingen. Wanneer u vindt dat de bijwerking van een bepaald geneesmiddel te veel last veroorzaakt, dan moet u dat aan uw dokter zeggen. Hij of zij kan de dosis dan aanpassen of kan andere geneesmiddelen voorschrijven.

Wat is elektroschoktherapie?
Deze behandeling kan erg nuttig zijn voor een heel zware depressie.
Het lijkt misschien een eng idee, maar elektroshocktherapie doet geen pijn en belast het lichaam nauwelijks. De meeste patiënten hebben er vrijwel geen last van, zelfs oudere mensen niet. Elektroshocktherapie helpt meestal erg snel zodat de patiënten na hun behandeling de draad van hun gewone leven min of meer weer kunnen oppikken.

Dieet en lichaamsbeweging
Voor heel wat mensen die genezen van een depressie, kan het van groot belang zijn het lichaamsgewicht op hetzelfde peil te houden.
Uit onderzoeken is gebleken dat mensen een beter zelfbeeld krijgen wanneer ze een dieet volgen, maar daarnaast is ook geweten dat een dieet negatieve stemmingswisselingen kan versnellen.
Wanneer u besluit een dieet te gaan volgen, dan moet u dat bespreken met uw dokter. Hij of zij zal u kunnen helpen om een verantwoord dieet op te stellen.

De wetenschappers hebben nog geen antidepressiedieet kunnen uitwerken.
Wel is geweten dat evenwichtige maaltijden met onder meer complexe koolhydraten (koren, granen), fruit en groenten en met niet teveel eiwitten en weinig vet bevorderlijk zijn voor een goede algemene gezondheid en een stabiele gemoedsgesteldheid. Gecontroleerde klinische onderzoeken hebben het nut van megavitaminen, macrobiotische diëten, homeopathie en chiropraktijk nog altijd niet aangetoond.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
 
Behandelingen Depressies.
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Relatie en Depressie :: Documentatie :: Diverse therapien-
Ga naar: