Relatie en Depressie
Lezen is vrij, voor het grootste gedeelte van dit forum.
Wil je meedoen, wordt dan lid door je te registreren.
Activeer je lidmaatschap via de mail die je krijgt en log in.

Relatie en Depressie

Depressief of een depressie? Voor ieder, die hiermee te maken krijgt.Wat voor depressie dan ook.
 
IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 De vitaminen B6 en B12 verminderen de kans op een depressie

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: De vitaminen B6 en B12 verminderen de kans op een depressie    9/1/2011, 16:40

Minder depressie bij ouderen door B-vitaminen

2010 - De vitaminen B6 en B12 verminderen de kans op een depressie bij ouderen. Een relatief aanzienlijke verhoging van de inname van beide vitaminen leidt tot een afname van depressieve klachten. Dit blijkt uit een studie gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition.
Aan de studie namen 3503 65-plussers uit Chicago deel. De ouderen verbleven in een verzorgingshuis en werden gemiddeld 7,2 jaar gevolgd. Informatie over het voedingspatroon werd verkregen met behulp van een vragenlijst en de mate van depressie werd bepaald door middel van de Center for Epidemiologic Studies Depression schaal met 10 items. Bij een score van minimaal 4 symptomen was sprake van een depressie.
Een hoge inname van de B-vitaminen uit zowel voeding als supplementen leidde tot een daling van het risico van een depressie. Hierbij werd gecorrigeerd voor beïnvloedende factoren zoals de leeftijd, het geslacht, ras, opleidingsniveau, inkomen en gebruik van antidepressiva. De kans op depressieve klachten nam jaarlijks met 2% af bij iedere verhoging van de inname met 10 mg vitamine B6 en 10 mcg vitamine B12. Dergelijke hoeveelheden zijn uitsluitend met gebruik van voedingssupplementen te bereiken. Deze constatering werd mede ondersteund door de bevinding dat er geen verband gevonden werd tussen depressie en de inname van vitamine B6, B12 en foliumzuur uit de voeding. Ook foliumzuur als supplement gaf geen resultaat.
De resultaten laten zien dat vitamine B6 en B12 beschermen tegen het ontstaan van depressies bij ouderen in een verzorgingshuis. Wereldwijd zullen volgens de WHO in de komende 20 jaar 120 miljoen personen te kampen hebben met een depressie.

Bron:
Skarupski KA, Tangney C, [..], Morris MC. Longitudinal association of vitamin B-6, folate, and vitamin B-12 with depressive symptoms among older adults over time. Am J Clin Nutr 2010; 92(2):330-5

Lees hier.

_________________
Groeten, Maria.
Relatie en Depressie.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
 
De vitaminen B6 en B12 verminderen de kans op een depressie
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Relatie en Depressie :: Persoonlijk :: Schrijfforum-
Ga naar: