Relatie en Depressie
Lezen is vrij, voor het grootste gedeelte van dit forum.
Wil je meedoen, wordt dan lid door je te registreren.
Activeer je lidmaatschap via de mail die je krijgt en log in.

Relatie en Depressie

Depressief of een depressie? Voor ieder, die hiermee te maken krijgt.Wat voor depressie dan ook.
 
IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Hoe kan ik een depressief mens helpen?- Vanuit christelijk p

Ga naar beneden 
AuteurBericht
emma-emily

avatar

Aantal berichten : 456
Woonplaats : westfriesland
Registration date : 26-01-09

BerichtOnderwerp: Hoe kan ik een depressief mens helpen?- Vanuit christelijk p   15/2/2009, 21:53

Uit de documenten van het oude forum.
Van: ElisabethCat (Oorspronkelijk bericht) Verzonden: 17-5-2005 22:41

1. Zorg dat u er voor hen bént.
Hoe ze zich ook verzetten en u weg willen duwen, hoe tegendraads ze ook zijn. Ze hebben u nodig, u hoeft niet tegen hen te praten, of te preken, ze hebben uw advies niet nodig, uw fysieke aanwezigheid is al genoeg. Uw aanwezigheid doorbreekt hun depressieve gedachten, hun eenzaamheid, afwijzing en zelfmedelijden, uw aanwezigheid alleen al vertelt hen het tegenovergestelde: je bent niet alleen, er zijn mensen die van je houden, je bent niet afgewezen, ik ga niet tegen je preken, ik ben er nu voor je.

Ik zei tegen de vrouw die me belde: Ga naar de slaapkamer, ga naast hem liggen, leg je arm om hem heen en zeg: liefste, ik houd van je! En blijf daar liggen, wees er voor hem. Laat hem niet aan zijn lot over. Zijn gedrag is niet gericht tegen u, maar het is de zondige neerwaardse spiraal, zorg dat u er bent voor hem.

2. Ga niet mee in hun gevoelens.
Rechtvaardig hun zelfmedelijden niet, sympatiseer niet met hen. Breng hoop in hun denken, zij zijn wanhopig, hopeloos, ze bekijken alles van de negatieve kant, ze zien geen oplossing. Breng hoop, herinner hen eraan wie ze zijn in Christus. Herinner hen aan de hulpbronnen die God hen heeft gegeven zodat er kleine zonnestralen binnenkomen. Bedenk dat iemand die in de duisternis zit geen blakende zon nodig hebben, begin met een klein beetje hoop.

3.Bemoedig hen, maar ga niet argumenteren.
Ze hebben uw argumenten niet nodig, wees vriendelijk, ze willen dat u hen begrijpt.

4. Probeer hen te laten denken aan iets buiten zichzelf.
Dat is één van de belangrijkste dingen voor uzelf om te doen en dus ook voor iemand anders.Stap “uit uzelf”. Ga iets doen, ga de heg knippen…Help hen om aan iets buiten henzelf te denken. In een depressie ben je met jezelf bezig.

5.Moedig hen aan om een activiteit te ondernemen.
Ga iets doen, beweging. Help hen om langzamerhand weer verantwoordelijkheden op te nemen in hun leven.

6. Wees niet te vrolijk.
Spreuken 25:20 “Die liedekens zingt bij een treurig hart, is gelijk hij, die een kleed aflegt ten dage der koude, en als edik op salpeter”.

U trekt ook geen kleding uit als het buiten vriest of u doet geen azijn over een lekkere maaltijd. Denk niet dat uw vrolijkheid hen zal helpen. U moet gevoelig zijn en hen begrijpen.

7. Breng hen bij het Woord van God.
U bent er, u gaat niet mee in het zelfmedelijden, maar u brengt hoop en bemoediging.

“Er is hoop in Christus, er is een antwoord, je hebt nare dingen meegemaakt, wat er gebeurde was verkeerd, slecht, maar kijk naar wat God je in Christus heeft gemaakt”. Breng hen naar het Woord. Want het Woord van God is nuttig tot lering, tot wederlegging, tot verbetering ( 2 Timotheüs 3:16a).

Het Woord van God traint u en onderwijst u in de rechtvaardigheid ( 2 Tim.3:16b) hoe u in dit leven moet staan en hoe u met alle details van het leven om moet gaan. U heeft de leer nodig. U moet weten hoe het vlees ‘werkt’ zodat u geen onrealistische verwachtingen heeft. U moet begrijpen hoe God wil dat u functioneert. U moet het werk aan het kruis begrijpen en u moet naar Golgotha gaan en zien wat God daar voor u heeft gedaan, zie wat u identiteit is en de overwinning en hoe u moet denken vanuit deze waarheden en deze reële, echte dingen.

U heeft wederlegging nodig: u moet naar de wortel van het probleem gaan, wat is de echte bron van het probleem? En mensen, de echte bron van het probleem in depressie is ongeloof.

U vertrouwt er op dat u genoeg doet in plaats van dat u vertrouwt op wat Christus heeft gedaan. Daar beginnen altijd de problemen, en het resultaat is dat u uzelf gaat beklagen.

Verbetering: wat moet u doen in plaats van wat u doet. Geef alternatieven gebaseerd op wie u bent in Christus. Breng ze naar het woord van God en maak niet zomaar wat opmerkingen.

Neem het Woord van God en pas het toe op de omstandigheden en zeg: “Hier staat het antwoord”.

8. Bidt met hen in een dankbare geest.
Gebed is zo’n geweldig Goddelijk voorrecht, het is zo jammer om te zien dat zoveel mensen het misbruiken, men maakt er rituelen van, of men bidt zonder verstand, uw vele bidden zal niet kunnen veranderen waar God mee bezig is.Bidt met hen met een dankbaar hart, richt u op wie u bent in Christus.Gebed is eenvoudig praten met uw hemelse Vader, Die u liefheeft zonder weerga.Communiceer met Hem over Zijn liefde voor u, en dat u deel bent van wat Hij doet, en wat dat is en hoe u dat moet toepassen in uw leven.Samen bidden met andere gelovigen is één van de mooiste dingen in het christelijke leven.

Dat u kunt horen hoe ik mijn hart uitstort voor God voor u en dat ik kan horen hoe u God uw bezorgdheid vertelt over mij, en dat helpt mensen in hun omstandigheden. Om gewezen te worden op een God Die van hen houdt en een Vader Die van harte belang in hen stelt.

9. Breng tijd met hen door.
Daar is geduld voor nodig. Lijdzaamheid. Neem de tijd om er te zijn en deze dingen te doen.Als u deze dingen doet, in uw familie is, met uw echtgenoot, uw kind, dan heeft u kansen om deze mensen hiermee te dienen. Het kost tijd, het kost de betrokkenheid van uw leven met hen.

Ik kan het met één uitdrukking zeggen: “Wees daar waar zij u nodig hebben”.Wilt u iemand helpen? “U moet nú zijn wat zij nodig hebben, als zij u nodig hebben”.U zegt: “Maar ze luisteren niet naar me” Nee, maar op een dag misschien wel.En áls ze luisteren dan hebben ze ú nodig zoals u bent, als degene die ze dan nodig hebben.Dus wat u moet doen is: wees er gewoon, en als zij u nodig hebben dan bent u er klaar voor.Kunt u mij volgen? Wees consequent, leef het genadeleven, wandel in de liefde van God.Wees een navolger van de Heere. Paulus zegt in 1 Korinthe 11:1

“Weest mijn navolgers, gelijkerwijs ook ik van Christus”.

_________________
hartelijke groeten van Emma-Emily
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Hoe kan ik een depressief mens helpen?- Vanuit christelijk p
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Relatie en Depressie :: Documentatie :: Achtergrondinformatie :: Depressie-
Ga naar: