Relatie en Depressie
Lezen is vrij, voor het grootste gedeelte van dit forum.
Wil je meedoen, wordt dan lid door je te registreren.
Activeer je lidmaatschap via de mail die je krijgt en log in.

Relatie en Depressie

Depressief of een depressie? Voor ieder, die hiermee te maken krijgt.Wat voor depressie dan ook.
 
IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 (Eergerelateerd) geweld in allochtone kring

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: (Eergerelateerd) geweld in allochtone kring   23/4/2011, 16:37

http://www.st-kezban.nl/ tot 2009
Nieuwe site
http://www.hallokezban.nl/


Af en toe nieuwe berichten, maar met redelijk wat info en veel te lezen.

_________________
Groeten, Maria.
Relatie en Depressie.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
Maria
Admin
avatar

Aantal berichten : 1256
Woonplaats : Zeeland
Registration date : 29-12-08

BerichtOnderwerp: Re: (Eergerelateerd) geweld in allochtone kring   23/4/2011, 16:43

Rijksoverheid
Op de site van de Rijksoverheid vind je de afdeling eergerelateerd geweld.

Citaat :
Eergerelateerd geweld
Eergerelateerd geweld kan verschillende vormen aannemen, zoals bedreiging, mishandeling, huwelijksdwang, ontvoering en eerwraak. Geweld, ook om de familie-eer te beschermen, vindt de overheid ontoelaatbaar. Omdat eergeweld een groot taboe is, zijn er geen precieze cijfers over het aantal slachtoffers. Het zijn meestal allochtone vrouwen en meisjes die te maken krijgen met eergeweld. Daarom stimuleert de overheid de voorlichting aan minderhedenorganisaties en biedt ze (potentiële) slachtoffers bescherming.

Een paar linken verwijzen naar meer info over eergerelateerd geweld en de hulp die men probeert te bieden.

Een link huiselijk geweld staat info over algemene hulp bij geweld.
Hulp slachtoffers eergerelateerd geweld
Citaat :
Hulp slachtoffers eergerelateerd geweld
Word je acuut bedreigd met mishandeling, ontvoering of andere vormen van eergeweld, dan kun je bellen met de politie. Wil je advies of zoek je opvang dan kun je terecht bij het Steunpunt Huiselijk Geweld. De overheid trekt geld uit voor extra opvangplekken voor vrouwen en mannen.

Hulp slachtoffers eergerelateerd geweld
Als je acuut wordt bedreigd door je familie, schakel dan de politie in en bel 112. Is er geen spoed, dan kun je ook het algemene telefoonnummer bellen: 0900-8844. Je wordt dan doorgeschakeld naar de politie in jouw regio. Je kunt bij de politie aangifte doen van geweld of bedreiging. Eventueel houden ze de daders aan. Ook kun je bij de politie terecht voor advies bij de zogeheten aandachtsfunctionaris eergerelateerd geweld. Dit is een politieagent die ervaring heeft met families waarin eer en eergerelateerd geweld speelt.

Om goede hulp te kunnen verlenen, krijgen agenten sinds 2008 les over eergerelateerd geweld aan de Politieacademie.

Handleidingen voor professionals
Voor professionals zijn door de Federatie Opvang handleidingen voor de aanmelding en intake van slachtoffers van eergerelateerd geweld ontwikkeld.

Steunpunt Huiselijk Geweld
Ben je niet in acuut gevaar, dan kun je terecht bij het Steunpunt Huiselijk Geweld. Ervaren hulpverleners geven je daar advies over wat je kunt doen bij eergeweld. Zij geven je informatie, maar kunnen je bijvoorbeeld ook doorverwijzen naar (anonieme) opvang als het nodig is. Er is één landelijk telefoonnummer: 0900-126 26 26 (5 cent per minuut). Als je belt moet je je postcode intoetsen. Daarmee kom je vanzelf bij een steunpunt bij jou in de regio.
Het 0900-nummer van het steunpunt is afgeschermd en daarom niet terug te vinden op je telefoonrekening. Let er wel op dat je het laatst gebelde nummer uit het geheugen van je telefoon wist.

Extra opvangplekken
Vrouwen maar ook mannen die opvang zoeken vanwege (eer)geweld, kunnen terecht bij het Steunpunt Huiselijk Geweld. Sinds 2008 zijn er door inzet van de overheid 500 extra opvangplekken bijgekomen voor de slachtoffers van huiselijk geweld, daaronder valt ook eergeweld. Ook zijn 15 zogeheten ‘safe houses’ ingesteld. Dit zijn geheime particuliere opvangadressen waar vrouwen bescherming kunnen vinden. Daarnaast komen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht 40 opvangplaatsen voor mannelijke slachtoffers van eergerelateerd geweld.
Ook subsidieert de overheid proefprojecten voor de opvang en hulpverlening aan minderjarige meisjes die met eergeweld worden bedreigd. Door bemiddeling met de ouders, kunnen de meisjes soms snel weer terug naar huis.

Hulp daders eergerelateerd geweld
Het Steunpunt Huiselijk Geweld is er voor slachtoffers maar ook voor daders van eergeweld. Als je huiselijk geweld pleegt, is het heel lastig om je gedrag te veranderen zonder hulp van buiten. Door er met iemand over te praten zet je een eerste stap. Het steunpunt heeft een landelijk telefoonnummer: 0900-126 26 26 (5 cent per minuut). Als je belt moet je je postcode intoetsen. Daarmee kom je vanzelf bij een steunpunt bij jou in de regio.
Alles wat je het Steunpunt Huiselijk Geweld vertelt is geheim. Het steunpunt vraagt niet naar je naam en doet niets zonder dat jij dat wilt. Veel mensen die zich schuldig maken aan huiselijk geweld hebben al gebeld voor advies. Als jij dat wilt, gaat het steunpunt op zoek naar hulpverleners bij jou in de regio die voor een oplossing kunnen zorgen.

_________________
Groeten, Maria.
Relatie en Depressie.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://psychosoof.actieforum.com
 
(Eergerelateerd) geweld in allochtone kring
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Relatie en Depressie :: Algemeen :: Linken-
Ga naar: